Page 1 of 1

[SOLVED] bug on 2010.3 repo basic

PostPosted: 19 September 2012, 17:32
by andre

Re: bug on 2010.3 repo basic

PostPosted: 19 September 2012, 18:20
by andre
A precision :
if I download those pkgs on my computer and after that I install it I have bo error message.
Are media_info/ files corrupted ?

Re: bug on 2010.3 repo basic

PostPosted: 19 September 2012, 18:33
by GvMariani

What is exactly the error message (possibly with an "urpmi --verbose" run)?
Otherwise is very difficult to guess what is going wrong...

GvM

PS: If, as you did, downloading the above files and installing directly from local HDD works, then the rpms are OK and the culprit lies in other places.
Anyway you should be able to directly test the rpms by running a "rpm --verify" command...

Re: bug on 2010.3 repo basic

PostPosted: 19 September 2012, 19:12
by andre
And now :

urpmi.addmedia --update MIB-20103-basic_32 http://mib.pianetalinux.org/MIB/2010.3/32/basic/
ajout du média « MIB-20103-basic_32 »
... échec de la récupération : wget a échoué : sortie avec 8

pas de métadonnées trouvées pour le média « MIB-20103-basic_32 »

urpmi.addmedia --update MIB-20103-expert_32 http://mib.pianetalinux.org/MIB/2010.3/32/experts/
ajout du média « MIB-20103-expert_32 »
... échec de la récupération : wget a échoué : sortie avec 8

pas de métadonnées trouvées pour le média « MIB-20103-expert_32 »

???

Re: bug on 2010.3 repo basic

PostPosted: 19 September 2012, 19:54
by GvMariani
andre wrote:And now :
urpmi.addmedia --update MIB-20103-basic_32 http://mib.pianetalinux.org/MIB/2010.3/32/basic/
ajout du média « MIB-20103-basic_32 »
... échec de la récupération : wget a échoué : sortie avec 8
pas de métadonnées trouvées pour le média « MIB-20103-basic_32 »
urpmi.addmedia --update MIB-20103-expert_32 http://mib.pianetalinux.org/MIB/2010.3/32/experts/
ajout du média « MIB-20103-expert_32 »
... échec de la récupération : wget a échoué : sortie avec 8
pas de métadonnées trouvées pour le média « MIB-20103-expert_32 »
???

Broken repo infos (perhaps synthesys.hdlist.cz missing or bad).

While waiting for an update, you can always workaround this by making a local repo:
1. Download all the rpms from the online dir in one of your choice (eg "foo")
2. Install the package genhdlist2 from the main repos
3. "cd foo"
4. "genhdlist2 --xml-info ."
This way you will have an self-made repo "foo" on you HDD:
add it as always (only replace "http://mib.pianetalinux.org/MIB/2010.3/32/experts/" with the path of your local repo: /path/to/foo/) and go...

GvM

Re: bug on 2010.3 repo basic

PostPosted: 20 September 2012, 23:05
by NicCo
Some media_info files got corrupted?
If so, tomorrow I'll generate again new lists.cz files for all 2010 repositories


POST EDIT
unfortunately, i tried just now, and there are no problems with lists, and I used the same command strings,
perhaps when you tried adding the new repositories, the line or our server may have had some problems...
Code: Select all
utente ~/rpmbuild/NEW/TOI_NO $ su -
Password:
localhost ~ # urpmi.addmedia --update MIB-20103-basic_32 http://mib.pianetalinux.org/MIB/2010.3/32/basic/
viene aggiunto il supporto "MIB-20103-basic_32"
    http://mib.pianetalinux.org/MIB/2010.3/32/basic/media_info/synthesis.hdlist.cz
localhost ~ # urpmi.addmedia --update MIB-20103-expert_32 http://mib.pianetalinux.org/MIB/2010.3/32/experts/                     
viene aggiunto il supporto "MIB-20103-expert_32"
    http://mib.pianetalinux.org/MIB/2010.3/32/experts/media_info/synthesis.hdlist.cz
localhost ~ #     

You should try adding again!



you could also try the mirror, replace the mib.pianetalinux with mirror.pianetalinux, in this way
Code: Select all
urpmi.addmedia --update MIB-20103-basic_32 http://mirror.pianetalinux.org/MIB/2010.3/32/basic/
urpmi.addmedia --update MIB-20103-expert_32 http://mirror.pianetalinux.org/MIB/2010.3/32/experts/ 

or also
Code: Select all
urpmi.addmedia --update MIB-20103-basic_32 http://mirrors.coreix.net/MIB/2010.3/32/basic/
urpmi.addmedia --update MIB-20103-expert_32 http://mirrors.coreix.net/MIB/2010.3/32/experts/


bye, NicCo

Re: bug on 2010.3 repo basic

PostPosted: 23 September 2012, 11:00
by andre
Thank you. Now I think the errors are caused by a bad quality of adsl line of this local. At home all is right.